Γιατί Ιταλικά;

Τα Ιταλικά, γλώσσα λατινογενής, ανήκουν στην οικογένεια των ινδοευρωπαϊκών γλωσσών. Πλούσια, μελωδική και γεμάτη ταπεραμέντο γλώσσα, χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες, που θα βοηθήσει και στην εκμάθηση αρκετών συγγενών ευρωπαϊκών γλωσσών.Θεωρούνται γενικά πως μοιάζουν πιο πολύ με τα Λατινικά, όπως και τα Γαλλικά, τα Ισπανικά και τα Πορτογαλικά. Ως αποτέλεσμα, η γνώση μίας εξ’ αυτών των γλωσσών βοηθάει και στην εκμάθηση μίας άλλης της ίδιας οικογενείας.

Η Ιταλική γλώσσα ομιλείται από περίπου 70 εκατομμύρια ανθρώπους, ως μητρική κυρίως στην Ιταλία και σε άλλες 29 χώρες. Επίσης, είναι στην 5η θέση παγκοσμίως σε άτομα που την ομιλούν χωρίς να είναι μητρική τους.

Εξαιτίας της αναπτυγμένης οικονομίας της χώρας και των εμπορικών της σχέσεων με την Ελλάδα αλλά και λόγω των Ιταλικών Πανεπιστημίων (Ρώμη, Μπολόνια -εκεί βρίσκεται το αρχαιότερο πανεπιστήμιο του κόσμου-Φλωρεντία, Τορίνο κλπ) η γνώση των Ιταλικών είναι σημαντικό πλεονέκτημα για κάποιον.

Τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Κουτσαντώνη προσφέρουν εντατικά προγράμματα σπουδών για φοιτητές και ενήλικες για τις εξετάσεις CELI του Πανεπιστημίου της Perugia καθώς και του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας.